Diablo(I,II,LoD,HF)
5 posters
Diablo(I,II,LoD,HF)
Можда е ова една античка RPG, ама сигурно спаѓа во најдобрите игри некад створени на планетава. Диабло 1 е излезена во 1996 година, а Диабло 2 е произведена во 2001 година. За двете времиња и периодот помеѓу И до ден утрешен, беа топ(не можам да речам дека денеска не е).
За играње на Диабло 1 ви треба систем што може да подигне Win 95:D, се шалим, Пентиум 1, 16 мб рам, 5МБ слободно место + 650 за ЦДто.
За играње Диабло 2 бара барем Пентиум 2 на 400МХз, 64МБ рам, и простор околу 1.5 ГБ.
Ги средив сите верзии од Диабло на едно ДВД:
Diablo
Diablo Hellfire(exp.)
Diablo 2
Diablo 2 Lord of Destruction(exp.) + 1.11 patch, d2loader crack.
Во Диабло 1 и 2 вашиот лик е определен со класа, која ја бирате на самиот почеток. Диабло 1 нуди Воин, стрелец, магионичар, со Hellfire добивате и монк. Во Диабло 2 имате Amazon, Necromacer, Barbarian, Sorceress, Paladin, и со експанзијата добивате уште Assassin и Druid.
Ме мрзи да ја раскажем приказната, ако некој сака(може) нека повели.
Скокам на делот за мулти-плеер:
Диабло 1 за мрежно играње бара да имате инсталирано IPX(види овде).
Диабло 2 бара само да впишете IP адреса од хостот.
Многу едноставно е за играње мрежно.
Понатаму открите сами .
Кому треба играта, нека пише приватна или овде на форум ЧД ЧД ЧД(ова смајливо на македонски ме убија!).
Поздрав!
За играње на Диабло 1 ви треба систем што може да подигне Win 95:D, се шалим, Пентиум 1, 16 мб рам, 5МБ слободно место + 650 за ЦДто.
За играње Диабло 2 бара барем Пентиум 2 на 400МХз, 64МБ рам, и простор околу 1.5 ГБ.
Ги средив сите верзии од Диабло на едно ДВД:
Diablo
Diablo Hellfire(exp.)
Diablo 2
Diablo 2 Lord of Destruction(exp.) + 1.11 patch, d2loader crack.
Во Диабло 1 и 2 вашиот лик е определен со класа, која ја бирате на самиот почеток. Диабло 1 нуди Воин, стрелец, магионичар, со Hellfire добивате и монк. Во Диабло 2 имате Amazon, Necromacer, Barbarian, Sorceress, Paladin, и со експанзијата добивате уште Assassin и Druid.
Ме мрзи да ја раскажем приказната, ако некој сака(може) нека повели.
Скокам на делот за мулти-плеер:
Диабло 1 за мрежно играње бара да имате инсталирано IPX(види овде).
Диабло 2 бара само да впишете IP адреса од хостот.
Многу едноставно е за играње мрежно.
Понатаму открите сами .
Кому треба играта, нека пише приватна или овде на форум ЧД ЧД ЧД(ова смајливо на македонски ме убија!).
Поздрав!
Re: Diablo(I,II,LoD,HF)
ej ova cd-vo so mi go dade daj objasni za instaliranje poso nemozem da se snajdem
Ima 500 cuda so kako zosto neznam
Ima 500 cuda so kako zosto neznam
Dario- Број на мислења : 67
Локација : Tetovo
Registration date : 2007-08-14
Diablo... Хех! Најдобра игра на сите времиња! Нема што да се каже за играва, ја играм незнам колку године и никако да ми здосади! Сум ја прошол песто иљаде пута )) Кој не ја играл, абе под хитно да ја игра ))
Ej kolku staze ima igrava?
Диабло 1 има 15 левели под земја, Арчбишуп Лазарус’ чембер, Диабло’ реалм, Чембер оф боун, Холс оф д блајнд, Поизнд вотер с’плај, Кинг Леорик’с чембер.
Диабло хелфајр ги има истите плус Крипт(5 левели) и Хајв(5 левели).
Диабло 2 има 4 главни стази, со региони.
Диабло 2 Лорд оф Дистракшн има 5 стази, 4 од Диабло 2 и уште една од експаншнот Лорд оф Дистракшн.
Се надевам дека ќе ме разберете, јебига, јазикот е таков
Диабло хелфајр ги има истите плус Крипт(5 левели) и Хајв(5 левели).
Диабло 2 има 4 главни стази, со региони.
Диабло 2 Лорд оф Дистракшн има 5 стази, 4 од Диабло 2 и уште една од експаншнот Лорд оф Дистракшн.
Се надевам дека ќе ме разберете, јебига, јазикот е таков
da da :D:D
Jа би сакал да дознаем карактер туѓ од играва.
Ева ја ќе го остаем мојот на крај.
Пошто сум поминал мнооогу време на играва, ај причајте!
Баш ме интересира!
Ева ја ќе го остаем мојот на крај.
Пошто сум поминал мнооогу време на играва, ај причајте!
Баш ме интересира!
Ајде стварно коментарси за играва, мислења, курци палци! Со братмиво смо прошле минимун 5-6 године со играва
Карактерот е паладин 81 левел „Патриарх Ста’, што значи сум ја прошол и на „хел дификулти’ играта. Подетални информации к’ј ќе извадим скрин-шотови, утре. Поздрав!
Diablo ludnicaaaa igristeeeee ja igrav mnogu porano i mi bese epten interesna toa bese prvata rpg so ja igrav i mozebi najdobrata da si kazam iskreno
Metalcore- Број на мислења : 41
Локација : Prilep
Registration date : 2007-10-16
Таке е брат ми....Vengeance напиша:Другиве РПГ са само обични копии на Диабло!
Све се стреми накј Диабло ебаги лезбејско-педерските срања. Вана-би-ан-ерпиџи игре са све.
Ke ima edna nova igra Hellgate:London koja ja pravat del od kreatorite na diablo igrava ce mozi da ja igrate so sekakva kamera i FPS,TPS ili RPG, super izgleda samo bara jaki performansi na kompjuter taka da tesko deka e mozam da ja uklucam na mojov pc
Metalcore- Број на мислења : 41
Локација : Prilep
Registration date : 2007-10-16
Да, Хеллгејт:Лондон требе наскоро да излезе.
Кј ќе има нешто појше за неа, ќе отворим тем.
Кј ќе има нешто појше за неа, ќе отворим тем.
Диабло е убедливо најјака рпг игра.
Диабло 1 убоо смислена приказна, ама у поглед на графика и такви ствари не е многу привлечна за нас сеа. Ама за тија што га играле пред 2000 била супер. За мене и сеа е супер, сто пута сум га заиграл и уште толку ќе га играм, а сум га прошол 5-6 пута.
Диабло 2 ( Но комент ) Најјака игра у историја на све игре , има само неколку други што може да се споредуа со неа, ( да не набројуем ). У поглед на рпг игре најбоља и ќе остане најбоља све дур не га напраа тројката. А инаку све рпг после диабло са копие некој подобри, некој полоши ама све на све ниедна не може да и конкурира на Диабло 2.
А за Hellgate : London.... Многу лоша игра, нема врска со Диабло...... не е ни близу до Диабло. Инаку за Хеллгате не знаем..... не ми фаќа...... Ова што пишав Станоја( Админ ) ми кажа. Он га зеде и у рок од 2 саата се откажа од таја игра, знаејќи дека не може вода да и носи на старата Диабло.
Диабло 1 убоо смислена приказна, ама у поглед на графика и такви ствари не е многу привлечна за нас сеа. Ама за тија што га играле пред 2000 била супер. За мене и сеа е супер, сто пута сум га заиграл и уште толку ќе га играм, а сум га прошол 5-6 пута.
Диабло 2 ( Но комент ) Најјака игра у историја на све игре , има само неколку други што може да се споредуа со неа, ( да не набројуем ). У поглед на рпг игре најбоља и ќе остане најбоља све дур не га напраа тројката. А инаку све рпг после диабло са копие некој подобри, некој полоши ама све на све ниедна не може да и конкурира на Диабло 2.
А за Hellgate : London.... Многу лоша игра, нема врска со Диабло...... не е ни близу до Диабло. Инаку за Хеллгате не знаем..... не ми фаќа...... Ова што пишав Станоја( Админ ) ми кажа. Он га зеде и у рок од 2 саата се откажа од таја игра, знаејќи дека не може вода да и носи на старата Диабло.
Veljo- Број на мислења : 13
Локација : pred kompjuter
Registration date : 2007-12-09
Хелгејт е ужасна досада! Мапичињата са исти, квестојте са слични измеѓу...ма каков потомок на диабло, глупости!